Home

Het Aurelia Saxofoon Kwartet werd in 1982 opgericht in Rome, Italie, door vier jonge Nederlanders. Sindsdien heeft het kwartet getoerd over de hele wereld, meer dan 10 CD’s opgenomen, ongeveer honderd stukken (aan het kwartet opgedragen) in premiere gebracht en samengewerkt met kunstenaars uit verschillende vakgebieden. Het Aurelia is een inspiratiebron voor jonge musici over de gehele wereld.

Nieuwe line-up
Johan van der Linden en Willem van Merwijk hebben onlangs besloten na 31 jaar vol toewijding, plezier en grootse successen, afstand te nemen van het Aurelia Saxofoon Kwartet. In Femke IJlstra en Juan Manuel Dominguez heeft het kwartet waardige opvolging gevonden; vanaf heden is de bezetting van het Aurelia;

Femke IJlstra – Sopraansaxofoon
Niels Bijl – Altsaxofoon
Arno Bornkamp – Tenorsaxofoon
Juan Manuel Dominguez – Baritonsaxofoon

Ook in de nieuwe bezetting zijn er al mooie successen geboekt, waaronder een wereldpremi√®re van het Tipperary Concerto van Jacob Ter Veldhuis. Een werk voor solo saxofoonkwartet en orkest, uitgevoerd in Muziekgebouw aan ’t IJ. Ook is er een tournee gemaakt met Orkest van het Oosten. De Volkskrant: “Aurelia Saxofoon Kwartet laat horen dat het nog steeds de zwoele, klassiek timbres √©n het ruigere werk beheerst”.

Vriend Worden?
We zijn u bij voorbaat zeer dankbaar! Vriend worden van het Aurelia kan heel gemakkelijk: u kunt een email sturen naar christinaflann@gmail.com met een factuuradres. Voor maar 25 Euro per jaar, geniet u van korting op concerten en wordt u exclusief op de hoogte gehouden van alle activiteiten van dit kwartet.